Saffranslax i ugn

Igår var min fina pappa här hela dagen och det var så härligt att ha honom här. På lunchen käkade vi på texas longhorn, mums mums och sen blev det julklappsshopping och en tur till ikea för att handla julpynt. På kvällen lagade jag saffranslax i ugnen till sambon och pappa. Blev faktiskt väldigt gott! En helt grym dag med andra ord :)

Jag älskar verkligen kombinationen av fisk och saffran!

Ingredienser
4 laxfilé
2 stora morötter (eller 4 små)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 paket saffran
1 tsk rosmarin
salt + svartpeppar

Lägg laxfiléerna i en form, skala morötterna och hacka tunnt runtom fisken. Salta och peppra. Blanda grädde, saffran och rosmarin till en kall sås och häll över fisken. in i ugnen på 225grader i cirka 20minuter eller tills fisken är klar!

två extremt dåliga mobilbilder och glömde efterbild, men men =) det var gott!

Äntligen helg!

Nu mina vänner, äntligen, är det snart helg!
Själv firar jag in helgen med besök från min pappa idag :) som jag längtat!

Vill också passa på att hälsa nya läsare välkomna till bloggen, blir så glas! :)
Hehe, vad tycker ni om texten nedan? ska tänka på den idag när jag fikar ;)

En ny batch rawfoodbollar

Idag är en såndär dag som (nästan) alla tjejer upplever en gång i månaden, då man bara känner att man MÅSTE ha något gott att mumsa på. Idag tyglade jag mig dock och sa nej till mig själv att inte gå till affären och köpa choklad. Istället gjorde jag mig en batch av rawfoodbollar som i alla fall är betydligt nyttigare, utan tillsatser och socker.

Så några sådanna ska jag mumsa på ikväll efter att jag och min sambo varit på gymmet och kört benpass :D Enligt mig och sambon så är det världens bästa substitut till chokladbollar och godis! Mumms säger jag bara!

Ingredienser
10 dadlar
1dl hasselnötter
1dl mandlar
2 msk kakao
3 msk kokos
1/2 tsk vaniljpulver
en skvätt vatten

Mixa hasselnötter och mandlar i en mixer tills de blir lite som ett mjöl med bitar i. Rör i kakao, kokos och vaniljpulver och mixa. hacka dadlarna i småbitar och tillsätt tillsammans med en skvätt vatten ner i mixern. Mixa en bra stund tills du får en bra koncistens, tillsätt mer vatten om så behövs. Degen är klar när den klibbar samman till bollar när du formar den.
Rulla till bollar och förvara i kylskåp!