Nötfärsbiffar med mozzarella i ajvar och basilikasås
Asså omnomnom säger jag bara om dessa otroligt goda biffar jag gjorde till fredagsmyset. Det kan varit bland det godaste jag lagat om jag ska vara riktigt ärlig, i alla fall enligt min sambo som slickade rent sin tallrik! Haha, så det är väl lika bra att jag delar med mig av detta lyckade och mumsiga recept om någon mer vill testa.
Till biffarna:
500g nötfärs
2äggulor (eller ett ägg)
1 liten gullök
1 förpackning laktosfri mozzarella
0,5dl grädde (vanlig eller på havre)
3msk basilika (färsk eller fryst)
1 vitlöksklyfta, salt och peppar
Till såsen:
1dl grädde
2dl mjölk
2,5msk ajvar relish
0,5dl hackad basilika (färsk eller fryst), salt och peppar
Blanda samman finhackad lök, nötfärs, äggulor, grädde, basilika, pressad vitlök, salt och peppar så det blandar sig ordentligt. Tärna små bitar av mozzarellan och blanda ner försiktigt i biffsmeten. Rulla till stora biffar, du kan även skära mozzarellan i skivor och stoppa i mitten av biffarna (mums). Stek på medelhög värme tills de är genomstekta. Ta av från pannan och låt dem vila medans du gör såsen.
Till biffarna:
500g nötfärs
2äggulor (eller ett ägg)
1 liten gullök
1 förpackning laktosfri mozzarella
0,5dl grädde (vanlig eller på havre)
3msk basilika (färsk eller fryst)
1 vitlöksklyfta, salt och peppar
Till såsen:
1dl grädde
2dl mjölk
2,5msk ajvar relish
0,5dl hackad basilika (färsk eller fryst), salt och peppar
Blanda samman finhackad lök, nötfärs, äggulor, grädde, basilika, pressad vitlök, salt och peppar så det blandar sig ordentligt. Tärna små bitar av mozzarellan och blanda ner försiktigt i biffsmeten. Rulla till stora biffar, du kan även skära mozzarellan i skivor och stoppa i mitten av biffarna (mums). Stek på medelhög värme tills de är genomstekta. Ta av från pannan och låt dem vila medans du gör såsen.
höll över grädde och mjölk i pannan, rör ner ajvar relish och den hackade basilikan. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka biffarna och låt dem puttra runt fem minuter tillsammans med såsen. KLART!
Så otroligt gott vill jag lova, det är helt klart värt tiden det tar att laga dem...
åh gud va gött det såg ot :D