planering av höstens träning

Försöker planera min träning fram till jul och det är verkligen inte det lättaste då jag inte kommit fram till några specifikt mätbara mål. Jag tycker själv att jag är i hyfsat bra form just nu, men självklart skulle jag vilja bygga på detta ytterliggare och jobba för mer tonade muskler. Annars vill jag fortsätta äta så clean som möjligt, efter 80/20 tänket. 80% clean och 20% fritt, hur bra låter inte det? ingen diet bara tänka på att undvika så mycket tillsatser som möjligt i det jag äter.

Det ska vara roligt att träna är mitt motto när det kommer till träning, men det gäller även att kombinera det där roliga med nytta om man vill se vissa resultat. Jag måste hitta ett bra schema som passar både nytta och nöje, vilket inte är helt enkelt när det finns så många roliga pass. Jag saknar TRX-pass på gymmet jättemycket, så jag måste fortsätta tjata!

Hur planerar ni er träning och vad har ni för mål?
 

Kommentarer:

1 Linnea Handstedt:

Läs gärna min blogg! Den är fylld av tips till bättre självkänsla, mode, inredning, den är även fylld med inlägg om hur det är att gå en stylist-linje på gymnasiet och om hur det är att vara en helt normal tonåring. http://lilllea.blogg.se/

Svar: absolut ska jag ta mig en titt :D
Julia T

2 Daniella Chanelle:

jag har aldrig tränat i hela mitt liv, är överviktig och kan verkligen inte springa ens till bussen.

nu den 25e får jag ett gymkort för att ta tag i vikten, har du tips på hur en kan börja komma igång med träningen?

Svar: Jag har absolut tips till dig, jag gjorde ett inlägg för någon vecka sen om just det som du kan hitta i denna länk http://takethetime.blogg.se/2013/september/hur-kommer-jag-igang-med-traningen.html men i grund och botten handlar det verkligen om att låta det ta tid! att börja smått och sen succesivt bygga på och försöka hitta den typ av träning som passar just dig :) läs inlägget och se om du kan få några tips, annars svarar jag gärna på om du har andra frågor :) lycka till!
Julia T

3 Sara:

Jag satsar på att bygga muskler och minska vikten :D mycket cardio i form av löpning och styrketräning på det.

Svar: Låter som bra mål tycker jag :) bara man bygger upp det i en bra takt och tänker långsiktigt går allt :)
Julia T

4 emelie:

svar: hehe jag är hungrig nu, haha ska ta mig en bit Finncrisp, sen får jag vänta tills senare för mat :)


Oh va bra. Synd att du inte bor i närheten av mig, hade behövt någon att träna med..

Svar: eller hur ;D du får komma in här och inspireras och få lite tips istället!
Julia T

5 Carolin:

Jag tränar dels för att ändra kroppsform men främst för att bli piggare, friskare och orka mer. Skulle kunna säga att jag vill gå ner i vikt för det är förmodligen så det kommer se ut på kroppen men resultatet på vågen skulle inte se så bra ut eftersom jag bygger muskler istället. Så för att kunna mäta mitt mål så mäter jag de viktigaste måtten varje månad och tar foton emellanåt.

Att fota kanske är ett bra på sätt och vis mätbart mål för att tona dina muskler?

Svar: Låter som jättebra mål tycker jag, vikten är ju bara en siffra och det viktigaste är ju hur man mår och känner sig :) åh, det är ett bra tips! Då skulle jag nog kunna se förändringen, annars känner jag mest att jag känner den genom att bli mer piggare och starkare! tack för tipsen:))
Julia T

6 Emelie:

Jag satsar på att gå ner i vikt då jag inte är överviktig men ganska mullig. vill förlora ca 10kg. Har du något bra tips för hur jag ska göra? jag tränar ungefär 2gånger per vecka och försöker äta mindre och så men är en riktig godisråtta :(

Svar: Mitt bästa tips är att ta det lugnt, stressa inte utan låt viktnedgången ta tid! Vet inte hur din kroppsbyggnad ser ut men 10kg är ganska mycket för de flesta att gå ner, så lägg det på en sund nivå kanske 0.5kg i månaden. Går du för fort fram kan det vara skadligt för kroppen, när den inte hinner förändras med dig. Bästa tipsen är att vänja av dig från sockersuget och sedan kanske bara unna dig lite godis då och då (typ lördagsgodis) eller helt byta ut mot andra saker som naturella nötter, rawfoodbollar osv. Se även över din träning, vilken typ av träning kör du? utmanar du dig själv tillräckligt? hur ser vardagsmotionen ut? helt övertygad om att du kommer lyckas :) fråga gärna om det är något du undrar över! kramis
Julia T

7 vilma:

Är du intresserad av socialism, feminism och antirasism- jag är instruktör i feministiskt självförsvar och vill gärna diskutera med er!
www.ladylay.blogg.se

Kommentera här: