Overnight oats med hallon och mullbär
Igår kväll testade jag mig på att göra overnight oats för första gången och det var verkligen inte sista gången. Hur enkelt som helst och var en god twist på min vanliga havregrynsgröt. Naturligtvis tänkte jag dela med mig med receptet. Kan tänka mig alla möjliga sorters twist på denna frukost och det kommer definitivt att bli en ny favorit.
Ingredienser (1 portion)
1dl havregryn
2dl youghurt av valfri sort/smak (jag använde naturell)
Vaniljpulver
Agavesirap
Topping: Hallon & Mullbär
Blanda havregryn och youghurt i en skål, tillsätt sedan vaniljpulver och agavesirap efter smak och tycke. Jag använde knappt 1 kryddmått vaniljpulver och nästan 1 tesked agavesirap. Agavesirap kan du skippa om du har smaksatt youghurt, det gör den bara sötare. Sen lät jag blandningen stå i kylen över natten, på morgonen toppade jag gröten med tinade hallon (plockade ur trädgården denna sommar) och lite mullbär. MUMS!
Ingredienser (1 portion)
1dl havregryn
2dl youghurt av valfri sort/smak (jag använde naturell)
Vaniljpulver
Agavesirap
Topping: Hallon & Mullbär
Blanda havregryn och youghurt i en skål, tillsätt sedan vaniljpulver och agavesirap efter smak och tycke. Jag använde knappt 1 kryddmått vaniljpulver och nästan 1 tesked agavesirap. Agavesirap kan du skippa om du har smaksatt youghurt, det gör den bara sötare. Sen lät jag blandningen stå i kylen över natten, på morgonen toppade jag gröten med tinade hallon (plockade ur trädgården denna sommar) och lite mullbär. MUMS!
Åh, det ska jag prova, lät jättegott!